Helebrantd Máté, Futóegyesület

Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum kétszeres olimpikonja – aki a 100 éves Patika támogatását élvezi – részt vett az 50 km gyaloglás Országos Bajnokágán a szlovákiai Gyűgyön, ahol nemcsak magyar bajnok lett, de teljesítette a vb szintidőt is, így a szeptemberi quatari világbajnokságon már biztosan rajthoz állhat.

 


 

Helebrandt Máté bajnokság és sportgála

 

Február utolsó hétvégéjén először adott otthont a Nyíregyházi Atlétikai Centrum a téli időszak legnagyobb hazai versenyének, a Fedettpályás Országos Bajnokságnak. 

Az 5000 méteres gyaloglásban élete hatodik fedett pályás győzelmét aratta Helebrandt Máté. A 19:26.68-cal első helyen célba érő gyalogló mögött Venyercsán Bence és Tóth Norbert ért leghamarabb célba. Az aranyérmet dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, egyben a Nyíregyháza országgyűlési képviselője adta át a szintén nyíregyházi bajnoknak.

   

Ismét megrendezték a Városi Sportgálát. Az eseményen Nyíregyháza önkormányzata jutalmazta azokat a sportolókat és edzőket, akik 2021-ben eredményesen szerepeltek hazai és nemzetközi versenyeken.

A férfiaknál Helebrandt Máté gyaloglót is díjazták a tokiói Olimpián elért eredménye miatt.

A fotókat Szarka Lajos készítette.

 


 

Országos bajnokság

 

2022.03.20-án rendezték a Felnőtt és U23 20 km-es és Fiatalkorúak Országúti Gyalogló Magyar Bajnokságát Békéscsabán, melyen Helebrandt Máté egyéni csúccsal 1. helyezést ért el. A magyar gyalogló 11. alkalommal nyert ezen a 20 km-es távon. Az idő, amit teljesített 1:22:14 volt. A Bajnok ismét megmutatta, hogy megérdemli az első helyezéséért járó díjat.

 


Kiemelt partnerünk
MEDHUSA CERALBIN
4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2024 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés