Szelfi-defi játék
2019.06.07 2019.05.27

Szelfizz defibrillátorral és nyerj mobil EKG-t!

 

A május 27-ei sürgősségi orvostan világnapja alkalmából Csikós Péter, a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetője fotós játékot hirdetett. Arra buzdítja a megyeszékhelyen élőket, hogy keressenek fel minél több, a város területén kihelyezett defibrillátort, és készítsenek közös szelfit a készülékekkel (ezek listája a www.eualapellatas.hu oldalon is megtalálható).

 

A képeket osszátok meg Facebookon, a posztban pedig jelöljétek meg az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóságot, és mivel fontos, hogy a helyszín jól beazonosítható legyen, a helyzeteteket is. A játék május 27-én indul és  június 7-én éjfélkor ér véget. A legtöbb – fotóval igazolt – életmentő berendezést felkutató játékos a Fordoc Kft. felajánlásának köszönhetően névjegykártya méretű mobil EKG-t kap ajándékba. Ha holtverseny alakul ki, sorsolás útján dől el, ki viheti haza a mini diagnosztikai eszközt, de külön díjazzák az egyedi képeket is.

 

A Wiwe egy magyar fejlesztésű, alapvetően otthoni használatra tervezett, okoseszközhöz csatlakoztatható EKG-mérő, amit egy percig kell csupán kézben tartani. A képernyőn néhány másodperc után megjelennek az EKG-görbék, emellett a készülék méri a szívritmust és a vér oxigéntelítettségét is, felismeri a ritmuszavart, vizsgálja a stroke és a hirtelen szívmegállás lehetőségét. Színkódolt iránymutatásának köszönhetően az idősebbek is könnyen használhatják. Természetesen nem helyettesíti a szakorvosi vizsgálatot, de felhívhatja a figyelmet a szív- és érrendszeri betegségek jelenlétére – mutatta be a százezer forint értékű eszközt Boros Attila, a cég vezetője.

 

Mindenki, aki legalább egy, defibrillátorral közös szelfit megoszt, a játék résztvevőjeként jogosultságot szerez arra, hogy az alapellátás szervezésében, előre egyeztetett időpontban elsajátíthassa az életmentés alapjait. Az ingyenes, kiscsoportos tanfolyam helyszíne a 100 Éves Patika, ahol a képzés mellett díjmentes vitaminszint-felmérést is végzünk.

 

Az eredményhirdetés időpontja június 14-e.

 

Kiemelt partnerünk
MEDHUSA
4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2022 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés