XV. Országos Patika Nap hivatalos megyei megnyitó
2018.06.06

XV. Országos Patika nap - Június első szerdája – alkalmából az országban elsőként defibrillátor kerül átadásra a nyíregyházi Hatzel téri, 0-24 órás 100 éves Patikában.

Nyíregyházán mindössze néhány helyen található jelenleg regisztrált Autómata Életmentő Defibrillátor (AED), de a belváros ezen része ebből a szempontból még lefedetlen terület. Magyarországon naponta hetven ember veszíti életét hirtelen szívhalál következtében. Optimálisan a beteg eszméletvesztését követően 3-5 percen belül a helyszínen kell lennie az AED készüléknek ezért is különösen fontos, hogy a Patikában, sokak által jól ismert helyen, 0-24 órás nyitvatartással, képzett személyzettel rendelkezésre áll majd a készülék. A patika munkatársait a nyíregyházai alapellátás szakemberei képezték ki a defibrillátor használatára.

A közel 1 millió forintos eszközt a patika saját forrásból vásárolta meg, és egyben élére kíván állni annak a mozgalomnak is, hogy a 0-24 órás patikákban minél több helyen legyen defibrillátor és a használatára kiképezett szakszemélyzet, hiszen évente kb. 26.000 ember életét követeli a hirtelen keringés leállás. Minden segítség nélkül eltelt perccel 10%-al csökken az életesély. A kezdeményezést segítendő egy kisfilm is készül a defibrillátor használatáról, hogy minél szélesebb körben ismert és elfogadott legyen a segítségnyújtás ezen módja.

A készüléket Dr. Tari János Magyar Gyógyszerészi Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei elnöke adja át a tervek szerint.

Kiemelt partnerünk
MEDHUSA
4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2022 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés