Nyílt nap a 100 Éves Patikában!
2019.06.07 2019.06.07
Helyszín: Nyíregyháza, Hatzel tér 1.

Rendhagyó nyílt nap a 100 Éves Patikában

A XVI. Országos Patikanaphoz igazodva rendhagyó nyílt napra hívjuk az érdeklődőket június 7-én, pénteken a 100 Éves Patikába. Az ingyenes programok 9 órakor kezdődnek és 19 óráig tartanak. A patika vendégei ez idő alatt Corazon automata készülékkel maguk mérhetik meg a testmagasságukat, testtömegüket, vérnyomásukat és testzsírszázalékukat, az eredményt pedig kinyomtatva hazavihetik. A becslések szerint 400 millió ember allergiás ma a világon. Gyógyszertárunkban Voll-diagnosztikai eljárással, fájdalommentesen igyekszünk kideríteni, látogatóink milyen túlérzékenységtől szenvednek. Az táplálkozási szokások, a sport, az évszakváltás és még számtalan tényező befolyásolja szervezetünk vitaminszintjét. A patikanapon munkatársaink egy modern villámdiagnosztikai eszköz segítségével pontos képet adnak arról, hogy a mérés pillanatában kinek milyen magas a magnéziumszintje. A teszt alig egy percet vesz igénybe és teljesen fájdalommentes. A mérésen résztvevők ajándék magnéziumkapszulát kapnak.

A hirtelen szívmegállás évente 26 ezer, tehát naponta 70 ember életét követeli hazánkban, míg az agyi keringési zavarok évente 16-18 ezer ember halálát okozzák. A Wiwe – amit természetesen látogatóink is kipróbálhatnak – okoseszközhöz csatlakoztatva pillanatok alatt laikusok számára is jól értelmezhető, színkódolt értékelést ad a vizsgált személy EKG paramétereiről, szívritmusáról, véroxigénszintjéről, valamint kockázatbecslést végez a stroke és hirtelen szívmegállás esélyéről. Az egészségügyi mérések sorából a légzésvizsgálat sem maradhat ki. Erre is lehetőséget biztosítunk a nyílt napra érkezőknek egy professzionális készülékkel, ami méri a be- és kilégzés sebességét, így kiszűrhető a krónikus obstruktív tüdőbetegség.

A gyermekekről sem feledkeztünk meg, őket délután négy órától ugrálóvárral, Frici bohóc műsorával, lufivarázzsal és arcfestéssel várjuk, de csatlakozhatnak patikánk kézműves foglalkozásához, mely során egyedi kézkrémet keverhetnek szakképzett munkatársunk vezetésével.

Fontosnak érezzük, hogy a felnőttek és a gyermekek egyaránt otthonosan érezzék magukat nálunk, ezért több, a kicsiket és a felnőtteket, nyugdíjasokat megszólító programot is hirdettünk az elmúlt időszakban. A patika világa gyermekszemmel elnevezésű foglalkozásunk – aminek keretében óvodás csoportokat fogadunk és játékos feladatokkal igyekszünk barátságosabbá tenni számukra a gyógyszertár és az orvosi rendelő, azaz a fehér köpenyesek világát – tavaly áprilisban indítottuk el. A mozgás és az „agytorna” elengedhetetlen a demencia megelőzésében. A Séta. Társaság. Egészség. címet viselő programunkkal főleg az idősebbeket kívánjuk megszólítani, akiket havonta egyszer könnyed belvárosi sétára invitálunk Ilyés Gábor helytörténész vezetésével, aki ismert és elfeledett emlékhelyekről és emlékjelekről mesél a csoportnak. A június 7-ei rendhagyó nyílt napon, 13 órától vehetjük át ünnepélyes keretek között a családbarát hely minősítést, amit a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület adományoz a 100 Éves Patikának.

Az egész napos program zárásaként, 19 órától a már említett helytörténeti sétára indulunk, amihez csatlakozik Helebrandt Máté olimpikon gyalogló is.

A fotókat galériánkban tekinthetik meg.

Kiemelt partnerünk
MEDHUSA
4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2022 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés