Óriási volt az érdeklődés a 100 Éves Patikában
2019.06.07 2019.06.07

Az országos patikanaphoz igazodva rendhagyó nyílt napra hívtuk az érdeklődőket múlt pénteken. Bár reggel és kora délelőtt nem kímélte a várost az eső, sokan már a kilenc órai programkezdés előtt a gyógyszertár előtt várakoztak, ami nem meglepő, hiszen egész nap számos ingyenes szűrővizsgálattal vártuk a látogatókat, akik több modern villámdiagnosztikai eszközt is kipróbálhattak. Ilyen volt a vitaminszint- és az EKG-mérő, egy automata utasításait követve mindenki maga ellenőrizhette a testtömegét, a vérnyomását, kiszámíthatta a testzsírszázalékát, de nem maradhatott el a légzés- és az allergiavizsgálat sem.
 
Kora délután nem csak az egyre növekvő tömeg adott okot az örömre: a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület Családbarát hely minősítést adományozott a 100 Éves Patikának. Az eseményen jelen volt többek között Pálfay Erzsébet, a mozgalom alelnöke és Nagy Szabina területi koordinátor, valamint Jászai Menyhért alpolgármester, Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő és Helebrandt Máté olimpikon. Nagy Szabina, a mozgalom területi koordinátora elmondta: intézményünk munkatársai olyan ingyenes, a megyében, de talán országosan is egyedülálló programokat kínálnak az óvodásoktól a felnőtteken át a nyugdíjasokig minden korosztálynak, melyekkel valóban a nyíregyházi embereket, családokat szolgálják.
 
Amint véget értek az óvodai és iskolai foglalkozások, patikánk udvara megtelt gyermekekkel, akik kedvükre ugrálhattak az ugrálóvárban, csillámtetoválást csináltathattak, arcfestésre jelentkezhettek, krémet keverhettek, sőt, Frici bohóc lufivarázsát élvezhették – egészen este hét óráig.
 
Szezonzáró Séta. Társaság. Egészség. programunkat ezúttal is Ilyés Gábor helytörténész vezette, aki indulás előtt elmesélte a 100 Éves Patika történetét, beszélt az evangélikus templomról és a tirpákságról, a Szarvas Paléta-emléktábláról, végül pedig a Benczúr- és a Krúdy-szoborról.

A fotókat galériánkban tekinthetik meg.

4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2021 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés