Sétanap és a szív világnapja
2019.10.09 2019.10.09

Bár a reggel nem kecsegtetett semmi jóval, szombat délelőttre, Séta. Társaság. Egészség. programunk kezdésére szétnyílt a felhőfüggöny, így ragyogó napsütésben vághattunk neki helytörténeti sétánknak, melynek vezetője ezúttal is Ilyés Gábor volt. Illeszkedve a nyíregyházi önkormányzat Bringaváros 7.1 elnevezésű rendezvényéhez, még indulás előtt megismerkedhettünk az első helyi kerékpáros egylet történetével.
Sétánk első fontos állomása a magyar huszár szobra volt, ahol sorba vettük a megyeszékhely kaszárnyáit, beszélgettünk a huszárok városban betöltött szerepéről. Út közben szóba került a Liptay-ház és Liptay Jenő földbirtokos, majd a református elemi iskoláról és a – Nyíregyháza második világháborús áldozatainak emlékére emelt – nyíri Madonna szobráról beszélgettünk. A Kossuth téren búcsúztunk el, ahol a várostörténeti galéria képeinek segítségével még számba vettük Nyíregyháza legfontosabb és legszebb épületeit.
 
Míg kis csapatunk az utcákat rótta a kellemes, őszi napsütésben, egymás után érkeztek patikánkba a Bringaváros pecsétgyűjtői, akik a menetlevelükbe nyomott piros szitakötő mellé ajándékcsomagot is kaptak.
S ha mindez nem lett volna elegendő, a megyei kórház és az egészségügyi alapellátási igazgatóság szervezésében, a szív világnapja alkalmából szűrővizsgálatokon vehettek részt az érdeklődők a Kossuth téren.
Kollégáink a városalapító atyák szobra mellett felállított standnál vitaminszint-méréssel várták a városlakókat, akik szakembereink útmutatásával kipróbálhattak egy kis mobil szívdiagnosztikai eszközt is.
Szabó Eszter, patikánk gyógyszerésze a városháza előtt felállított színpadon rövid előadást tartott a szívvédelemről, a szűrővizsgálatok fontosságáról, s arról, mennyit árthatunk magunknak az öndiagnózissal és az öngyógyszerezéssel.
 
További képeket a galériában tekintheti meg. 
4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2021 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés