A nyíregyházi Varázslóképző Intézet és a 100 Éves Patika vendégei voltak a Pitypang Tagintézmény óvodásai
2020.02.03

A Gyermekek Háza Déli Óvoda Pitypang Tagintézményének Katica, Őzike, Maci és Pillangó csoportja volt január 30-án, csütörtökön a 100 Éves Patika és Varázslóképző Intézet vendége. A huszonnégy gyermek bepillanthatott a mágusok mindennapjaiba, hiszen már érkezésükkor kaptak egy-egy nyelvlapocnak álcázott varázspálcát, majd miután megtanulták a megfelelő varázsigét, dr. Molnár-Katona Nikoletta gyógyszerész és bájitaltan tanár irányításával, valamint egy mozsár segítségével eltüntették a kristályos kámfort.

 

Az ovisok ezután három csoportra osztva vágtak neki a rájuk váró varázslatos kalandnak. A laboratóriumban, azaz a gyógyszertár boszorkánykonyhájában a száraz, repedezett bőr ellenszerét keresték – és meg is találták! Apró, fehér tégelyekbe zárták a citrom, a levendula és a menta esszenciájával elkevert csodakenőcsöt, ami gyógyír a hidegtől és széltől cserzett kezecskékre. A vizsgálóban, más néven a titkok kamrájában dr. Zajácz Tamás gyógyszerész és tapasztalt mágus várt a gyerekekre, hogy megmutassa nekik a varázslók eszköztárát, például a Szemfüles Sztetoszkópot, amivel még a vastag pulcsin keresztül is hallhatták egymás szívdobbanását, a PazarÉsPontos Pulzoximétert, ami az ujjukra csippentve kitalálta, mennyi oxigén van a vérükben. Mivel ügyesen felismerték az eszközöket, jutalmul kaptak egy-egy kesztyűlufit, amit maguk színezhettek ki. A váróterem is átalakult képzeletbeli tornateremmé, ahol Nagy Szabina a lábujjuktól a fejük búbjáig átmozgatta a kicsiket mondókázás és körjátékozás közben A varázslatos délelőtt röntgenszem- és memóriagyakorlattal ért véget, az ovisoknak meg kellett találniuk a lefordított kártyák párját.

 

Reméljük, ha legközelebb gyógyszertárban vagy orvosi rendelőben járnak, eszükbe jut mindaz, amit a 100 Éves Patika és Varázslóképző Intézetben láttak-hallottak, és nem fognak félni a doktor nénitől, doktor bácsitól.

 

A képeket galériánkban tekinthetik meg.

Kiemelt partnerünk
MEDHUSA
4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2022 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés