Manócskák a 100 Éves Patikában
2020.02.25

Ismét gyermekeket láttunk vendégül, ezúttal a Sóstói úti Kerekerdő Óvoda Manócska csoportja töltött el patikánkba egy vidám délelőttöt. A tizenhét ovis játékos formában ismerkedett meg a fehér köpenyesek világával. Ahogy az nálunk szokás, közös varázslással kezdődött a foglalkozás. „Csiribú-csiribá, hókusz-pókusz, abrakadabra, pricc, pracc, prucc!” – kántálták együtt a kicsik nyelvlapoc-varázspálcájukat lengetve, s nem is eredménytelenül, hiszen kollégánk segítségével sikerült eltüntetniük a mozsárból a menta illatú kámfort. Miután a Manócskákat három kisebb csoportra osztották, elindultak felfedezni a patikát. 

 

A laboratóriumban fel kellett ismerniük a különböző illóolajakat. Amelyik a leginkább tetszett nekik – volt köztük mentolos, citromos, levendulás –, olyan illatú kézkrémet keverhettek a varázspálcáikat használva. A rendelőben kézbe vehették az orvosi vizsgálat során használt eszközöket, így közelebbről is megnézhették a becsomagolt fecskendőket és tűket, valamint kipróbálhatták többek között a fonendoszkópot, a pulzoximétert és az otoszkópot. A meglepetés sem maradt el: a doktor bácsi gumikesztyűből lufit fújt nekik, ők pedig kiszínezték az ötujjas léggömböt filctollal. A váróteremben pedig mondókáztak, körjátékokat játszottak a gyerekek, s eközben megmozgatták az izmaikat, majd pihenésképpen agytorna, memória-kártyajáték következett. Búcsúzóul még egyszer, utoljára előkerültek a varázspálcák: az ovisok némi segítséggel a tiszta vizet piros sebfertőtlenítővé változtatták. 

 

Ajándékokkal és széles mosollyal indultak vissza az óvodába a kicsit, akik talán mostantól kevésbé fognak félni, ha orvoshoz kell menniük.

A fotókat galériánkban tekinthetik meg.

Kiemelt partnerünk
MEDHUSA
4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2022 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés