Újra magabiztosan nyert a NYÍKSE! Ezzel a keleti csoport bajnoka már két fordulóval a vége előtt!
2022.05.18

A kosárlabda NBII keleti csoportjában a rájátszás következő fordulójában pénteken a Sunshine-NYÍKSE utazott a mindig kellemetlen ellenfél DEAC II csapatához a szomszéd vármegyébe.

A múlt heti nagy arányú győzelem a második helyen lévő Békéscsaba ellen megnyugtatta a nyírségieket, hiszen szinte már be is biztosították a tabella első helyét. Mégis izgalommal kezdték a Debrecen elleni mérkőzést, hiszen mindig szoros mérkőzéseket játszanak a DEAC otthonában. 

Sajnos a mérkőzés első negyedében hibát, hibára halmozott a vendég Nyíregyháza. Igaz, jól védekezett a csapat, de a kontrákból rendre kimaradtak a helyzetek. Ez meccsben tartotta az ellenfelet, így a negyed végét jelző dudaszó pillanatában dobott debreceni tripla a vendégek előnyét jelezte a táblán, 18-15,

A második negyed elején újra a cívis fiúk szerzik az első kosarat, de utána az aktív védekezésből, kezdenek beérni a vendég támadások és egy 0-12 rohammal Gáspár és a visszatérő Tisza pontjaival már vezetünk is. Sőt, Asztalos két duplájával és büntetőivel már 10 pont a különbség a NYÍKSE javára. A félidőre kicsit olvadt az előny, 33-41, még nem megnyugtató a nyírségi előny. Fordulás után Savic nélkül gyengébben szerveződött a játék. A vendégek már nyolcad döntőre készülnek és több cserét, más-más felállást gyakorolnak. A dobások kimaradnak, de 7-0, majd 0-6 és hol egyik, hol másik csapat kap lendületet. A harmadik negyed vége: 54-63, úgy tűnik még lesznek izgalmak.

Az utolsó negyedben viszont minden jön, úgy ahogy az elsőben nem jött. Földesi triplával indul az etap, majd feladja Gáspárnak “alle up”-ra, aki gyönyörűen zsákol, majd a sérülésből épülgető Szilasi ránt be két triplát és újra Gáspár talál be háromszor is, már 20 pont a különbség. De, nincs vége a Nyíregyházi hengernek, jön zsinórban három tripla, a remek formában visszatérő Tiszától és máris 30 pont különbség, ez marad a végén is, 65-95-el fejezik be a csapatok. A Sunshine-NYÍKSE állva hagyta a végén ellenfelét. Mindenki játszhatott, mindenki dobott és Kovács Tibor Brane Savic-al kedvére variálhatta a pályán lévő játékosokat. 

Úgy látszik a Sunshine-NYÍKSE a rájátszásban is teljes gőzzel robog. 

Ezzel már biztos Keleti csoport győztes a csapat és igaz, hogy még két mérkőzése lesz idegenben (jövő héten a Szolnok, majd a Békéscsaba ellen), de már a nyolcad döntő mérkőzéseire készül a gárda. 

 

Dobók: Gáspár 21/3, Asztalos 10, Savic 4, Tóth 6, Földesi 10/6

Cserék: Zajácz 2, Tisza 16/12, Bíró 2, Szilasi  , Vida 6/6, Skorcov 10

Kiemelt partnerünk
MEDHUSA CERALBIN
4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2024 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés