Tét nélkül is nyert a keleti csoport bajnoka
2022.05.24

Szolnoki Olajbányász - Sunshine-NYÍKSE 57-66 (11-16; 19-12; 15-23; 13-15)

 

A rájátszás utolsó előtti mérkőzésére utazott a Sunshine NYÍKSE NBII-es kosárlabda csapata szombaton. Csapat kicsit tartalékosan indult, hiszen nem volt tétje a mérkőzésnek, így is a keleti csoport bajnoka a csapat. Így, nyolc fő alkotta a keretet és a csapatkapitány Brane Savic is a kispadról segítette Kovács Tibor vezetőedző munkáját.

Az első negyed úgy indult, ahogy szinte mindig keményen védekeztek a nyírségi fiúk és jó kontrákból dobták a ziccereket. Még egy két kihagyott Dobás is belefért. 

Az első negyed vége 11-16.  Úgy tűnt ezt simán lehozza a vendég gárda még 8 fővel is. Jól is kezdődött a második negyed, a 4. Percben 14-21.  Sajnos azonban Tóth térde sérült így őt már a mérkőzés hátralevő részére a vendégeknek nélkülözni kellett. 

Ráadásul megérezte a fiatal szolnoki gárda, hogy nekik is a védekezésben kell oda tenni magukat, így agresszívebbek lettek, sőt néha már pimaszul szabálytalanok is.  Ez azt eredményezte, hogy a NYÍKSE-s fiúk hiába védekeztek jól, a támadások rendre elhaltak, a dobások kimaradtak. A hazaiak pedig egy 14-2 (!)-es rohammal máris vezettek 5 ponttal. 

Földesi duplája, majd triplája sokat segített, de így is két pontos előnnyel vonultak szünetre a hazaiak. 30-28

A második negyed sokat kivett a 7 főre zsugorodott Nyíregyházi csapatból, így még a rövid szünet is jól jött. A második félidőt mégis a hazai Szolnok kezdte jobban és növelték előnyüket hat pontra, de aztan Földesi, Zajacz, Vida, Gáspár is betalalt egymas utan és máris vezet a NYIKSE.  Sajnos nem sokáig, mert szinte azonnal visszavette a hazai csapat a vezetést. Durva belepoknek koszonhetoen Gáspár kapott “medvepuszit”, majd Földesi lába görcsölt be. Már csak a pályan lévo 5 emberrel tud játszani a vendég csapat. Fej-fej mellett a negyed végéig a csapatok.

Az utolsó 2 percben viszont csak a N YIKSE szerzett pontokat. Megkezdte Vida egy triplával, majd Skorcov és a szezonban most a legjobban teljesítő Zajácz duplái jöttek, 45-51 a negyed vége. Az utolsó negyedben Nagy volt a nyomás a vendégeken. A 6. Percben még 57-56, de aztán azoknak a nyírségieknek is helyén volt a szíve, akik kevesebbet játszottak a bajnokságban eddig. Az utolsó 4 percben már csak Asztalos, Vida, Szilasi és a mérkőzés legjobbja, Zajácz kosarai jöttek, az ellenfél pedig nem jutott szóhoz, így a vége 57-66.

A vendégek edzőmérkőzésként fogták fel, de egy jó és izgalmas küzdelem lett belőle, ahol a padon ülő Savic és Kovács Tibor is a különböző felállásokat és taktikákat tesztelhette a későbbi döntőre. Látszott, hogy a vendégeknél mindenki képes a jó teljesítményre és az utolsó pillanatban is koncentráltan és keményen tudnak védekezni. Jövő héten még a második helyezett Békéscsabához utazik a NYÍKSE, akik már azon a mérkőzésen is a nyolcad döntőre készülhetnek, majd remélhetőleg az országos négyes fináléra. 

 

Dobók:

Vida 13/3, Gáspár 7, Tóth -, Zajácz 19/6, Asztalos 13

Cserék: Skorcov 5, Földesi 7/3, Szilasi 2

Kiemelt partnerünk
MEDHUSA CERALBIN
4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2023 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés