FINAL4 harmadik nap
2022.06.21

A záró nap első mérkőzése kínált még igazi izgalmakat, hiszen az első és negyed hely már eldőlt az előző két nap. Az ezüstéremért pedig a keleti csoport első két helyén végzett gárda mérhette össze újra, már a négyes döntőben az erejét.

 

MEGSZEREZTE A NYÍKSE AZ EZÜST ÉRMET:

Békéscsabai KK - Sunshine NYÍKSE 53-74 (14-11; 18-26; 9-21; 12-16)

Dobók: Savic 3/3; Gáspár 15/3; Tóth 10/3; Földesi 6; Asztalos 14

Cserék: Zajácz 11/3; Vida 8/6; Tisza 2; Bíró 1; Skorcov 2; Balogh 2; Szilasi -

 

A Bánki iskola újra megtelt és óriási hangzavart csináltak a nézők, hogy bíztassák a nyíregyházi fiúkat.

Igaz, hazai pályán már kétszer is nagy fölénnyel győzött a NYÍKSE a bajnokságban, de két veresége is csak a Békéscsabától volt a hazaiaknak. Ráadásul a csabaiak egyre jobban teljesítettek a döntőhöz közeledve. Görcsösen is kezdtek a nyíragyi fiúk. A védekezés szokás szerint extra és osztályon felüli volt, de a támadások akadoztak, ebből pedig nagyon pontszegény mérkőzés kezdett kialakulni. A 6. perc elején még csak 4-4 volt az állás. Ekkor viszont a csabaiak két legjobbja Milosevic és Vágvölgyi Villant és már 9-4. Hiába szerzett labdát a NYÍKSE, ha rendre kimaradtak a dobások, fault esetén a büntetők. Utolsó perc kosárcsend, hibák mindkét oldalon.

Első negyed vége: 14-11

A negyed pihenőjében jött is a fejmosás a nyírségi kispadon.

Jót tett, mert Asztalos a palánk alatt azonnal be is talált, majd büntetőzött és innen fordult a kocka. Zajácz kitűnő védekezés mellett egy triplával köszönt be, majd újra Asztalos büntetői jöttek és megint egy Zajácz tripla. Ez már tetszett a közönségnek.

A második negyedet meghúzta a Nyíregyháza és igaz a félidő végére próbált zárkózni a csabai gárda, de így is 5 pontos vezetés a NYÍKSE-nél, 32-37. A kiírásban hátul lévő hazaiak lendületet kaptak a harmadik negyedre. Védekezésük olyan volt, mintha most kezdték volna a játékot. A Békéscsaba egyre többet hibázott, nem bírták a nyomást és a negyed közepére már több, mint 10 pont volt a különbség. No, és még csak ekkor jöttek a torna “gólkirálya” (legponterősebb játékosa), Gáspár percei. Ekkor már Brane Savic helyett is Vida vette át az irányítást.

Jól végezte a dolgát és a védekezés is ugyanolyan kemény és határozott volt. A negyed vége 41-58.

Az utolsó negyedben már a nyíregyházi kispadról is mindenki szóhoz jutott.

Egységes csapatként dolgoztak és a mérkőzés végére még azt is megengedhette a kapitány Savic, hogy figurát rajzoljon a Bolden helyett padra hazatérő Balogh-ra, akinek nem volt sok ideje a torna előtt formába lendülni. Balogh meg is hálálta és a palánk alatt, látványos center mozdulattal meg is szerezte a mérkőzés utolsó kosarát, beállítva ezzel a végeredményt, 53-74.

Ezzel a Sunshine-NYÍKSE NBII-es pályafutásának legnagyobb sikerét érte el, megszerezte 60 csapat közül a második helyet és ezüst éremmel zárta a négyes döntőt.

 

A zárónap második mérkőzése már csupán formalitás volt, hiszen az addig mindenkitől kikapó Pécs gárdája a már biztos bajnok Budafok együttesével játszott.

 

PTE-PEAC - Budafok 61-77 (15-23; 17-14; 11-23; 18-17)

Látszott, a mérkőzést a Budafok már nem igazán vette komolyan, bár a Pécs megtett mindent, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a torna záró mérkőzéséből. A második és negyedik negyedet meg is nyerték, de a másik két etapban bizony könnyedén növelte előnyét a Budafok, így veretlenül zárta a FINAL4-t.

 


 

A FINAL4 eredményei:

  1. Budafok
  2. Sunshine-NYÍKSE
  3. Békéscsabai KK
  4. PTE-PEAC

 

Külön díjak:

MVP: Szántó Levente (Budafok)

Legjobb dobó: Gáspár Balázs (NYÍKSE)

All Stars: Tursics Krisztián (Budafok), Asztalos István (NYÍKSE), Vágvölgyi Ákos (Békéscsabai KK), Rátvay Tamás (PTE-PEAC), Siklós Olivér Balázs (Budafok)

Kiemelt partnerünk
MEDHUSA CERALBIN
4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2023 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés