Az alapszakasz győztese a Sunshine NYÍKSE!
2022.03.29 2022.03.28

Teltház előtt játszotta az alapszakasz utolsó mérkőzését a férfi NBII Keleti csoportjában a SUNSHINE - NYÍKSE együttese.

Kovács Tibor legénysége mindig készül a szomszéd vármegye ellen, hiszen a volt NB I-es játékosokból álló vendégek többször meglepték már a mieinket.  Mindkét csapat a legjobb összeállításában kezdett, de kicsit idegesen, hiszen az első két perc kosárcsendet hozott. Ezt Savic duplája törte meg. Erre azonban tripla volt a válasz. Sok hiba jellemezte az első negyed első felét, de Tóth triplája után Asztalos volt eredményes a palánk alól, így az 5. percben a DEAC kért időt. A kemény hazai védekezés meghozta az eredményét, a vendégek pedig csak triplából voltak néha eredményesek. Ezeket azonban Savic látványos játékszervezéséből Gáspár és Asztalos kosarai ellensúlyozták. A negyed vége előtt a vendégek is kicsit agresszívebb támadásvezetésre váltottak, így a negyed vége 24-14. 

A nyíregyháziak ugyanolyan lendülettel kezdték a második etapot, mint ahogy az elsőt, Asztalos szorgos palánk alatti kosarait csak néha tudta megválaszolni az ellenfélnél Vass! Gyors kontráinkat csak szabálytalanságok útján tudták megállítani. Az ellenfél csak triplákkal tudott operálni, de ezekre Vida válaszolt szintén triplával! A félidő vége előtt Gáspár kényszerpihenőre vonult 3 személyi hibával, míg Savic szintén pihenőre tért. A beáll Skorcov szinte azonnal pontot szerzett, de utána szinte azonnal hibázott. A félidő vége előtt parázs hangulat, utána sok hiba, utolsó mp-es dobások, a félidő vége 48-29!

 

A második félidő DEAC kosárral indul, de Savic nélkül is kemény a védekezésünk és gyors a lerohanásunk, melyekből Zajácz és Gáspár is látványos kosarakat szerez. Máris 61-33! Utána viszont kosárcsend a NYÍKSE-nél és egy 0-9-es roham az ellenféltől, de sikerült kompenzálni két triplával Tóth és Asztalos révén, itt vége is a harmadik negyednek, 25 pontos hazai vezetés 67-42! Az utolsó negyed kicsit punnyadt játékot hozott. A hazaiak a cserékkel játszottak, a vendégek láthatóan elfáradtak, így ott a különbség 11-9 lett, ezzel a vége fölényes hazai győzelem, kényelmes játékkal 78-51! Láthatóan, mint csapat is összeért a NYÍKSE! Újra kitűnő védekezéssel és összeszokott játékkal, magasan került ellenfele felé! A mérkőzés két húzó embere Tóth és Asztalos volt. Most egy hét szünet és utána a rájátszással folytatódik a bajnokság, ahol a legjobbak csapnak össze oda-visszavágóban. Erre készül a következő hetekben Kovács Tibor legénysége.

 

Dobók: 

Cserék:

A fotókat Janics Attila készítette.