Békéscsabai KK/B - SUNSHINE-NYÍKSE beszámoló
2022. 03. 16.

Március 11-én, pénteken játszotta az NB2-es bajnokság 20. fordulóját a NYÍKSE.  A Békéscsabai KK/B csapata fogadta a Nyírségi brigádot. 

A bajnokság első körében hazai pályán a NYÍKSE több, mint 50 ponttal verte a fiatalokból álló csapatot. Ezt a teljesítményt próbálta megismételni a nyíregyházi csapat, viszont a mérkőzés eleje a hosszú utazás után nem a terv szerint alakult. Nem sikerült felvenni a ritmust, így a támadásokból sokszor eladott labda lett, és a védekezés sem állt össze, ezért a békéscsabai fiatalok könnyedén szereztek pontokat. Az első negyedben Gáspár szép megoldásai mellett Asztalos pontjai tartották meccsben a csapatot, mivel a negyedben 13 pontot sikerült szereznie, így 4 pontos vezetéssel zárta a vendégcsapat a negyedet.

Asztalos és Gáspár szép játékával a második negyedben tovább növelte előnyét a NYÍKSE, amiből Zajácz is kivette a részét néhány ponttal.

A harmadik negyedben kezdett összeállni a nyírségiek játéka és védekezése is. Földesi és a csapat is aktívabb védekezésbe kezdett, így több eladott labdára sikerült kényszeríteni a fiatal csabai csapatot, és diktálni a játék ritmusát. Gáspár szép játékával tovább sikerült növelni a két csapat közötti különbséget, és majdnem 20 pontos vezetéssel záródott a harmadik negyed.

A záró etapban már nem bírta a ritmust a hazai csapat. A sok gyorsindítást, amit Zajácz 18 pontja is jelez, illetve Asztalos (30 pont) és Gáspár (20 pont) palánk alatti játéka felőrölte a Békéscsabát. A második félidőben Vida egyre jobban szervezte a játékot, és Skorcov a palánk alatt, Bíró pedig mezőnyben teljesített hasznosan a padról beállva. A mérkőzés végét 32 pontos vezetéssel zárta a NYÍKSE csapat.

Békéscsabai KK/B - SUNSHINE-NYÍKSE

66-98 (17-21, 19-23, 17-27, 13-27)

Dobók:

Kezdők:

Asztalos I.  30/3

Földesi N.  12

Gáspár B.  20/3

Zajácz K.    18

Vida  Z.      6

Cserék:

Skorcov G.  10

Bíró B.          2

 

Vezetőedző: Kovács Tibor

Következő forduló:

2022. március 18.

Nyíregyháza, Bánki Donát Műszaki Középiskola tornaterme

Kiemelt partnerünk
MEDHUSA CERALBIN
4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2024 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés