Fittkarácsony
2018. 12. 18.

2018. december 16-án került megrendezésre a 2018-as Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat záróeseménye a Continentál Arénában. A testmozgást népszerűsítő programok mellett egészségügyi méréseken is részt vehettek a jelen lévők a 100 Éves Patika közreműködésével.

Vasárnap délelőtt részt vettünk a nyíregyházi Continental Aréna Fittkarácsonyán, ahol ingyenes vitaminszint- és EKG-méréssel vártuk az érdeklődőket. Míg a csarnokban Béres Alexandra mozgatta meg az időseket és a fiatalokat egyaránt, kollégáink értékes információkkal szolgáltak azoknak, akik rászántak néhány percet magukra, az egészségükre, és kipróbáltak két villámdiagnosztikai eszközt.

A Vitastiq működésének lényege, hogy a test elektromos és mágneses rezgéseit meghatározott meridián pontokon mérve kideríti, hogy abban a pillanatban mekkora mennyiségben vannak jelen a szervezetünkben az egyes vitaminok. A vasárnapi rendezvényen magnéziumszintet mért munkatársunk, aki a teszt elvégzése után mindenkit megajándékozott hét napra elegendő, a patikában készített, jól felszívódó magnéziumkapszulával.

A WIWE egy magyar fejlesztésű, alapvetően otthoni használatra tervezett, okoseszközhöz csatlakoztatható EKG-mérő, amit egy percig kell csupán kézben tartani. A képernyőn néhány másodperc után megjelennek az EKG-görbék, emellett a készülék méri a szívritmust és a vér oxigéntelítettségét is. A WIWE felismeri a ritmuszavart, vizsgálja a stroke és a hirtelen szívmegállás lehetőségét, színkódolt iránymutatásának köszönhetően pedig az idősebbek is könnyen használhatják. Természetesen nem helyettesíti a szakorvosi vizsgálatot, de felhívhatja a figyelmet a szív- és érrendszeri betegségek jelenlétére. Szerencsére senkinél nem mutatott kiugró eredményeket a délelőtt során.
 
 
 
 
   
Kiemelt partnerünk
MEDHUSA CERALBIN
4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2024 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés