Jól indult a rájátszás
2022. 04. 11.

Változatos, izgalmas mérkőzésen nyert a Sunshine-NYÍKSE

Már több, mint két hete zárta az alapszakaszt a NYÍKSE NBII-es csapata a Debrecen elleni fölényes győzelemmel. Most, az alapszakasz első mérkőzésén vasárnap szintén a szomszéd vármegye csapata volt a nyírségiek vendége. Újra megtelt a Bánki iskola lelátója. 

Abban bízott mindenki, hogy a Debrecen nem heverte még ki az akkori 27 pontos vereséget, és újra nagyarányú győzelmet arat a csapat.

Így is indult a mérkőzés, Földesi triplája indította, majd szépen sorban az első öt percben minden pályára lépő be is talált.

Az Ellenfél már ekkor is sokat beszélt, figyelmeztetés majd az első technikai a mérkőzésen a DEAC-nak, de ekkor már 13-2, úgy látszott sima lesz.

Az agresszív védekezés a rutinos, képzett ellenfél ellen is meghozta az eredményt, gyors kontrákból látványos kosarakat tudtunk szerezni. A negyed végén kis könnyelmüsködés es egy 0-5 vendég rohammal a negyed végére szépítettek. A negyed vége 25-13 

Három vendég triplával indult a második negyed, látszik a Debrecen nem akarja magát könnyen adni, erre csak Zajácznak volt tripla válasza. Utána azonban néhány jó kontra és máris helyre állt a különbség, 14 pont.

A hazaiak kezdő ötöséből többen pihentek így a félidő előtt kicsit kiegyenlítettebb volt a játék. 40-28

Újabb két debreceni tripla, ráadásul egy utolsó mp-es dupla is összejön a vendégeknek, így a negyedet ők nyerték és az első félidő vége 50-40

Szünetben Brane Savic kapitánynak és Kovács Tibor edzőnek volt is mondanivalója. A harmadik negyedet ugyanúgy kezdtük ahogy az elsőt, úgy tűnt nem lesz gond.

Ekkor azonban előszőr Savic kapott faultot majd beszédért technikait, a következő hazai támadásból pedig Gáspár reklamált, amiért azonnal technikait, majd egy újabbat, így el kellett hagyni a termet az addig vezéregyéniségként dolgozó játékosnak, sőt ennek a percnek még nem volt vége, mert a kicsit túlzó játékvezetői ítéletet miatt reklamáló kispad is kapott egy technikait. Így 1 perc alatt négy technikai hibával sújtották a NYÍKSE-t. Ez nem jött jól. Feszült lett a hangulat és míg az “ütés” benne volt a csapatban kaptak két újabb debreceni triplát. Ekkor már csak 4 pont volt a különbség és úgy tűnt bajban lehet a nyírségi csapat. 

Ekkor azonban a nyíregyházi fiúk igazi csapat módjára összefogva küzdöttek, jött kész válasz hárompontos a hazaiak vezérétől Savictól. Ezután Tóth és Asztalos percei voltak és a szorgos kettesek mellett néha jött egy válasz tripla, a negyed végére már majdnem megint 20 pont volt a hazai előny 81-52. 

Az utolsó negyedben fej-fej mellett dobáltak a csapatok és az utolsó 5 perc előtt is 20 pontos hazai vezetés volt, de ekkor az egyébként fáradó ellenfél is betalált háromszor egymás után a tripla határon kívülről. A negyed utolsó 5 percében már inkább a cseréké volt a főszerep, és igaz az utolsó etapot elvesztette a NYÍKSE, de a mérkőzést megnyerte és így jól indult a rájátszás. 

Nem sokat pihenhet a csapat, hiszen már 4 nap múlva újra hazai pályán vár fontos mérkőzés a fiúkra, mert az alapszakasz bronzérmesével a Szolnok gárdája érkezik. 

 

Dobók:

  • Savic 13/9
  • Gáspár 9
  • Tóth 18/3
  • Földesi 19/9
  • Asztalos 21

 

Cserék:

  • Bíró 2
  • Vida 4/3
  • Zajácz 9/3
  • Skorcov –
  • Bolden - 

 

Kiemelt partnerünk
MEDHUSA CERALBIN
4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2024 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés