Pályázat

Infoblokk Infoblokk


I. GINOP-1.2.8 pályázat
· a kedvezményezett neve: Aranykereszt Patika Szolgáltató és Kereskedelmi Betéti Társaság

· a projekt címe: Gyógyszer gyártási kapacitás fejlesztése az Aranykereszt Patika Bt-nél

· a szerződött támogatás összege: 6 752 130  Ft

· a támogatás mértéke (%-ban): 70 %

· a projekt tartalmának bemutatása: 

A projekt keretében beszerzésre, üzembehelyezésre kerül 1 db XT-50B félautomata címkéző berendezés, mely alkalmas tégelyek, flakonok, egyéb hengeres tárgyak címkézésére, 1 db YL-2 félautomata kapszulaszámláló berendezés, mely alkalmas tégelyek, flakonok megtöltésére és 1 db BJN-C félautomata kapszulatöltő berendezés szerszámkészlettel két kapszulamérethez. A projekt eredményeként beszerzésre kerülő eszközökkel lehetőségünk nyílik saját készítésű, egyedi összetételű vitaminok, ásványi anyagok, fájdalomcsillapítók előállítására, értékesítésére, melyre jelentős piaci igény mutatkozik. Ezen termékeket jelenleg manuálisan, korszerűtlen gépek segítségével készítjük, a fejlesztés eredményeként kapacitásbővítéssel, technológiai korszerűsítéssel termelékenységünk növelésére és technológiai megújulásra lesz lehetőségünk. A tervezett fejlesztés a fenti tevékenységünk hatékonyságát, az általunk készített termékek minőségének jelentős javulását eredményezi. Az új, félautomata eszközök, berendezések gyorsabb, költséghatékonyabb, optimalizált termékelőállítási folyamatot eredményeznek, mely a patikai labormunkánkba teljes mértékben beilleszthető. A gyártási kapacitás működtetésére az Aranykereszt Patika Bt. rendelkezik a megfelelő humán erőforrás kapacitásokkal.  5 fő gyógyszerész az adott műszakban felváltva egyénenként el tudja látni a gépek működtetését, további 1 fő szakasszisztens (az adott műszakban) a címkézést és a csomagolást látja el.

A folyamat kezdetén a gyógyszerész összeméri a töltetanyagokat, betölti a BJN-C félautomata kapszulatöltő berendezésbe. Ezt követően betölti a zselatin kapszulát a berendezésbe.

A gép betölti a töltetanyagot a kapszulába és a kapszulát zárja. A kész kapszulákat a YL-2 félautomata kapszulaszámláló berendezés számolja és porciózza, a kiporciózott egységeket a szakasszisztensek csomagolják. A csomagolt egységet címkézik számítógéppel szerkesztett adattartalmú információkat ragaszt rá.

Stratégiai célkitűzésünk, hogy a hazai alapanyagokból előállított innovatív termékeinkkel a gyógyszeripar és a vegyipar nemzetközi piacain minőségi termékekkel megjelenve, meghatározó részesedést érjünk el. Projektünk átfogó célja vállalkozásunk versenyképességének növelése, a vállalkozás munkahely megtartó-, illetve munkahely teremtő képességének javítása. Közvetlen célja a diverzifikált tevékenységi kör adta optimalizált jövedelemtermelő képesség, hozzáadott érték növekedés a rendelkezésre álló erőforrások és lehetőségek nagyobb fokú kihasználása által. A projekt megvalósításával a vállalkozás munkahely megtartó-, illetve munkahely teremtő képessége javul. A fejlesztés hosszú távú célja továbbá vállalkozásunk korszerű termékfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása. Jelen projektünk közvetlen célja a jelenlegi telephelyünk modernizációja technológiai fejlesztéssel, eszközbeszerzéssel annak érdekében, hogy termék diverzifikáció eredményeként jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, piacképes termékek, továbbfejlesztett gyártására legyen lehetőségünk.

· a projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.30.

· projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00466

 

II. MFB forgóeszköz hitel

Az MFB forgóeszköz hitel esetén pedig:

· a kedvezményezett neve:Aranykereszt Patika Szolgáltató és Kereskedelmi Betéti Társaság

· a projekt tartalmának rövid bemutatása, 

Az üzemeltetésünkben működő 100Éves Patika az év 365 napján, a nap 24 órájában, éjjel-nappal nyitvatart. Ennek megfelelően jelentős piaci részesedéssel rendelkezünk a nyíregyházi patikák "piacán".

Az Aranykereszt Patika Bt. célja a finanszírozás igénybe vételével, hogy likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása lehetővé váljon. A szállítóink felé 8-45 napra szükséges fizetnünk a készletek beszerzési értékét. A készletünk forgási sebessége átlagosan magasabb adott esetben, ezért szükséges a készletek finanszírozása    

· a felhívás azonosító jele: GINOP-8.3.5-18 

 

III: MFB hitel technológiai korszerűsítésre

kedvezményezett neve:   Aranykereszt Patika Szolgáltató és Kereskedelmi Betéti Társaság

· a projekt tartalmának rövid bemutatása, 

Az üzemeltetésünkben működő 100Éves Patika az év 365 napján, a nap 24 órájában, éjjel-nappal nyitvatart. Ennek megfelelően jelentős piaci részesedéssel rendelkezünk a nyíregyházi patikák "piacán".

Az Aranykereszt Patika Bt. célja a finanszírozás igénybe vételével, hogy TECHNOLÓGIáját KORSZERŰSÍTÉSE ROWA SMART/ROWA VMAX 160 AUTOMATA raktározó berendezéssel.

A Hitelprogram azonosító jele: GINOP-8.3.5-18

A Kölcsön összege: 41,15 millió


Kiemelt partnerünk
MEDHUSA
4400 Nyíregyháza Hatzel tér 1.
Nyitva: 0-24 minden nap!
2018-2023 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés