Adatkezelési tájékoztató

Kedves Látogató!

Tiszteletben tartjuk az Ön személyes adatainak védelméhez fűződő alapvető jogait, ezért jelen dokumentum tartalmazza az – EU Általános Adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelő –tájékoztatást a Weboldalon megadott, illetőleg látogatóinkkal kapcsolatba hozható személyes adatok kezelésének jogalapjáról, céljáról, tárolási idejéről, módjáról, az adatok védelme érdekében megtett intézkedéseinkről, továbbá az adatok felhasználása felett történő rendelkezési lehetőségeiről.

Kérjük, hogy amennyiben részt vesz törzsvásárlói programunkban, tanulmányozza át a Törzsvásárlói Program Szabályzatát is.

Adatkezelő és a Weboldal üzemeltetője:

 

ARANYKERESZT PATIKA SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI BETÉTI TÁRSASÁG

(a továbbiakban: Vállalkozás, Vállalkozásunk)

Rövid név: Aranykereszt Patika Bt.

Székhely: 4400 Nyíregyháza, Hatzel tér 1.

Adószám: 25670806-2-15

Cégjegyzékszám: 15 06 083634

Telefon: +36 42 780 260

E-mail: info@100evespatika.hu

Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: adatvedelem@100evespatika.hu

 

Az adatkezelési tájékoztató a Vállalkozásunk jelen Weboldalán keresztül megvalósuló személyes adatkezelési tevékenységére vonatkozik.

 

Weboldalunk szolgáltatása Magyarországra irányul és azt Magyarországról nyújtjuk.

 

Adatfeldolgozó: A Weboldalunkon tárolt adatok biztonsági védelmét honlapunk fejlesztője és tárhelyszolgáltatója a BERE-NET Kft. (Székhely: 4611 Jéke, Táncsics út 8., cégjegyzékszám: 15 09 078137) biztosítja.

 

Az Adatkezelési tájékoztató letölthető a Weboldal Adatkezelési tájékoztató menüjéből, és elérhető székhelyünkön található üzlethelyiségünkben.

 

SZEMÉLYES ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK

 

Weboldalunk célja elsődlegesen az általunk végzett kereskedelmi tevékenységünk és szolgáltatásaink hirdetése, programjaink népszerűsítése. Szolgáltatásainkhoz kapcsolódó adatkezelési tevékenységeinket az alábbiak szerint végezzük.

 

 

    1. Törzsvásárlói regisztráció

 

Amennyiben szeretne törzsvásárlóként részesülni az általunk kínált kedvezményekben, a törzsvásárlói programmal együtt járó szolgáltatásokban, és elsőként értesülni akcióinkról, a „Törzsvásárlói regisztráció” menüben található űrlapon az alábbi adatokat szükséges megadni: név, lakcím, születési idő, e-mail cím, telefonszám. Adatait az alábbi adatkezelési célok teljesítése érdekében kezeljük:

 

  1. Egyedi törzsvásárlói azonosító kód létrehozása kedvezményes vásárlás biztosításához

Az azonosító kódot a „100évespatika” mobil applikációval (mely letölthető IOS és Android mobil operációs rendszerrel rendelkező, internethasználattal rendelkező mobil eszközére) használhatja üzletünkben a fizetés végösszegéből – a Törzsvásárlói Program Szabályzatában meghatározott mértékű – kedvezmény érvényesítésére.

 

  1. Kényelmi szolgáltatások biztosítása és értesítések küldése

A 100 éves Patika törzsvásárlói számára értesítést küldünk a megadott elérhetőségeken a Törzsvásárlói program aktuális akcióiról, kényelmi szolgáltatásainkról, megrendelt gyógyszertári készítmények várható átvételi időpontjáról, házhoz szállítás várható időpontjáról. 

 

A regisztrációs űrlapon megadott adatokat fent a Munkatársaink kezelik, az adatfeldolgozás a Novodata Számítástechnikai Zrt.  (1138 Budapest, Váci út 182., cégj: 01 10 041511) által fejlesztett Gyógyír.Win rendszerben, illetve adatait a fent megjelölt tárhelyszolgáltató által biztosított tárhelyen történik.   A törzsvásárlói azonosító használata esetén a regisztráció során megadott adatokon felül a vásárlás/tranzakció adatai is a Gyógyír.Win rendszerben kerülnek tárolásra.

 

Adatkezelés jogalapja: az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben a Törzsvásárlói Programba regisztráló személy az egyik fél (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja. A szerződéses jogviszony a regisztráció elfogadásával jön létre a Törzsvásárlói Program Szabályzatában foglalt feltételekkel.

 

Fenti adatok szükségesek tehát a Törzsvásárlói Programban történő részvételhez, amennyiben az adatszolgáltatás hiányos, vagy elmarad, a szerződés nem jön létre.

 

Törzsvásárlói adatait szerződés/törzsvásárlói tagság megszűnésétől számított 5 évig kezeljük. Számlaadatait a számviteli bizonylat kiállításától számított 8 évig kezeljük.

 

    1. 2.2.Kapcsolatfelvétel/üzenetküldés

 

A kapcsolat menüben megadott e-mail címre történő üzenet küldéssel lehetősége van termékeinkről és a szolgáltatásainkról további tájékoztatást kérni. Az e-mailben megküldött nevét, e-mail címét, valamint egyéb, az Ön által megadott információkat a levelezőrendszerünkben az adatkezelési cél megvalósulásáig tároljuk, azt követően az adatok törlésre kerülnek. Ez esetben az adatkezelés jogalapja az Ön egyértelmű és kifejezett hozzájárulása, melyet az e-mail elküldésével ad meg számunkra. Adatainak biztonságáról fent nevezett tárhelyszolgáltató gondoskodik.

 

 

ADATBIZTONSÁG

Adatkezelési tevékenységünk során gondoskodunk a ránk vonatkozó adat- és titokvédelmi kötelezettségek betartásáról.

Az adatokat megfelelő technikai és szervezési intézkedésekkel védjük a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Egy esetleges adatvédelmi incidens bekövetkezése esetére megfelelő incidenskezelési tervvel rendelkezünk.

 

EGYÉB MÓDON KEZELT ADATOK (Cookie-k) = SÜTIK

 

Valamennyi webhelyhez hasonlóan – a mi Weboldalunk is Cookie-k (Sütik), kisméretű fájlok, elhelyezésével biztosít bizonyos funkciókat és szolgáltatásokat a webhely megfelelő működése, valamint a felhasználói élmény növelése érdekében.

 

Vállalkozásunk a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek, ideértve mindazon sütik által tárolt információkat, amelyek a honlap rendeltetésének megfelelő működéséhez szükséges.

 

A szolgáltatásunk nyújtása során alkalmazott eszközöket úgy választjuk meg, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

 

A Weboldal böngészési adatai tehát sütik formájában kerülnek elhelyezésre az Ön internetképes eszközén (számítógép, tablet, laptop, telefon).

 

Harmadik fél által használt sütik: A Google Analytics rendszer a Weboldal látogatottsági adatait méri, azonban mint harmadik fél által elhelyezett adatok vonatkozásában sem történik személyes adatkezelés. Az adatok elemzése során a látogató személye ismeretlen marad. A sütik tárolási ideje ez esetben az oldal böngészéséig tart. A Felhasználó IP címét más google alkalmazással, más adatokkal a Google nem köti összi. Az adatokat a Google USA-ban található szerverén tárolja. Ennek a cookie-nak a használatával a Google jelentést készít a weboldal üzemeltetőjének a felhasználó böngészésével, aktivitásával kapcsolatosan. Erről bővebben itt olvashat: https://www.google.com/policies/technologies/types/.

 

A kezelt adatok köre: egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok.

 

Az adatkezelés célja: a látogatók böngészési tevékenységének nyomon követése, a vállalkozás hirdetési hatékonyságának mérése.

 

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyet a honlap első böngészése során megjelenő cookie sávban tud megadni a felhasználó. 

 

A Weboldalon használt sütik:

 

  1. Szükséges sütik:

PHPSESSID, ez a süti információkat kezel a webhely minden látogatásáról, és biztosítja a webhely alapvető funkcionalitását. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatokat, és csak a felhasználó látogatásának idejéig marad meg, a webböngésző felhasználó általi bezárásával törlődik.

CONSENT sütik, a felhasználó hozzájárulását naplózzák, az adat tárolásának ideje: 1 év.

 

  1. Statisztikai célú sütik:
  • _ga, a Google Analytics harmadik fél által elhelyezett sütit arra használják, hogy a Weboldal látogatottsági adatait összegyűjtsék és az elemzés során anoním módon megkülönböztessék a felhasználókat. Ez a süti két évig tárolódik.
  • _ga_gtag, a Google Analytics által használt sütinek célja, hogy a szerverei felé irányuló kérések arányát monitorozza, melyet a böngészés végéig tárol.
  • _gid: Webhelyhasználati statisztikák generálására szolgál

Amennyiben a böngészőjében kikapcsolja a cookie-k tárolását, előfordulhat, hogy a honlapnak nem minden funkciója lesz megfelelően használható.

 

Adatkezelés a közösségi oldalakon

 

Az adatkezelés célja: A Facebook.com oldalon található üzleti oldalunk követésének elősegítése.

 

Az adatkezelés a Facebook.com weboldalon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a facebook.com közösségi oldal szabályozása vonatkozik: (http://www.facebook.com/legal/terms?ref=pf), (http://www.facebook.com/about/privacy/)

 

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a Facebook.com weboldalon.

 

Érintettek köre: Akik a közösségi oldalakon Weboldalunkat kedveli.

 

A közösségi oldalak meglátogatását és megosztását, kedvelését megkönnyítő sütiket a Facebook Inc., szolgáltatása biztosítja. Ezen sütik által kezelt adatok alapján a Facebook Inc. hozzáfér a fentebb írt, webhely látogatottságának méréséhez és böngészési szokások feltérképezéséhez kezelt anonim adatok köréhez, mely adatokat az említett elemzések készítésén túl a böngésző felhasználó számára célzott reklámok eljuttatása céljából is felhasználja. Ennek során az anonim adatok és a böngészéshez használt eszköz IP címének összekapcsolásával állapítják meg az adott eszközről végrehajtott böngészési szokások alapján a feltárható érdeklődési kört, majd így juttatják el a célzott reklámokat az adott eszközre.

 

 

HA NEM TÁMOGATJA A SÜTIK MŰKÖDÉSÉT

 

A sütikre vonatkozó beállításait bármikor módosíthatja a böngészőjén keresztül. Letilthatja a sütik használatát úgy, hogy böngészőjében aktiválja azt a beállítást, amely lehetővé teszi, hogy visszautasítsa az összes, vagy bizonyos sütik elhelyezését. Ezek a beállítások rendszerint a böngészője „beállítások” vagy „preferenciák” menüjében érhetők el. A következő hivatkozások használatával tájékozódhat erről bővebben:

 

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu

Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-informacio-amelyet-weboldalak-tarolnak-szami?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies

Internet Explorer: látogassa meg a https://support.microsoft.com oldalt, és a keresőbe írja be a „sütik” szót.

Safari: látogassa meg a https://support.apple.com/hu-hu oldalt, és a keresőbe írja be a „cookies” szót.

Opera: http://help.opera.com/Windows/10.50/hu/cookies.html

 

AZ ÖN SZEMÉLYES ADATVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS JOGAI

 

Az Európai Unió Általános adatvédelmi rendeletének előírásaival összhangban Ön jogosult arra, hogy az adatkezelés megkezdése előtt ingyenesen tájékoztatást kapjon az adatkezeléssel összefüggő tényekről, melyet jelen Adatkezelési tájékoztató megismerhetőségével biztosítunk.

 

A személyes adatvédelemhez fűződő jogairól szóló tájékoztatás kérése, vagy jogainak gyakorlása érdekében az adatvedelem@100evespatika.hu email címre, vagy postacímünkre (4400 Nyíregyháza, Hatzel tér 1.) küldött levélben veheti fel velünk a kapcsolatot.

 

Jogosult az Önről kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, az adatok forrásáról, az adatfeldolgozókról, az adatait érintő adatvédelmi incidensekről tájékoztatást kérni. A tájékoztatás kérése ingyenes.

 

Kérheti az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, önkéntes hozzájárulás esetén az adatok törlését, vagy kezelésének korlátozását, valamint joga van az adathordozhatóságot kérelmezni.

 

Tiltakozhat továbbá az adatai kezelése ellen, és joga van panasz esetén felügyeleti hatósághoz fordulni.

 

Az Ön által megadott személyes adatok valódiságáért semmilyen felelősséget nem vállalunk, azonban, ha értesít bennünket személyes adatai megváltozásáról, mi haladéktalanul intézkedünk a javítás érdekében.   

 

Az adatok megadása előtt, közben és utólagosan is Önnek bármikor lehetősége van jelen adatkezelési tájékoztatót megismerni, mely a Weboldalon külön linken kerül megjelenítésre.

 

Az Önről tárolt adatokat – a fenti adatkezelési céloknál ismertetett adatfeldolgozókon kívül - más cégeknek, illetve magánszemélyeknek, továbbá harmadik személy számára semmilyen körülmények között nem adjuk ki, nem adjuk el, és nem bocsátjuk rendelkezésre. Ettől való eltérésre törvényben előírt esetekben kerülhet sor.

 

Amennyiben Ön a személyes adatai törlését kéri, vagy tiltakozását fejezi ki, kérelmét kivizsgáljuk, és ha egyéb – jogszabályban meghatározott – okból nem vagyunk kötelesek az adatait zárolni, vagy tárolni, kérelmét 15 munkanapon belül feltétel nélkül, ingyenesen teljesítjük, melynek megtörténtéről Önt írásban tájékoztatjuk.

 

 

 

PANASZKEZELÉS

 

Amennyiben a személyes adatait érintő észrevétele, javaslata van, további tájékoztatást igényel, vagy probléma merül fel, kérjük, hogy az adatvedelem@100evespatika.hu email címre, vagy postacímünkre (4400 Nyíregyháza, Hatzel tér 1.) küldött levélben forduljon hozzánk. A személyes adatokat érintő nyilatkozatot kérjük írásban postacímünkre, vagy e-mail megküldeni. Levelére a kézhezvételtől számított 30 napon belül válaszolunk.

 

Joga van panasz esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH), mint felügyeleti hatósághoz, illetőleg bírósághoz fordulni.

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.

Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: +36 1 391 1400

Fax: +36 1 391 1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Webhely:http://www.naih.hu/

 

A mindenkor hatályos adatkezelési tájékoztatónk a Weboldalon mindenki számára elérhető.

 

Vállalkozásunk fenntartja magának a jogot az adatkezelési tájékoztató tartalmának egyoldalú módosítására. Változás esetén értesítjük a Látogatóinkat, ez azonban nem érinti a korábbi adatkezelésünk jogszerűségét.

 

Hatályos: 2018. május 25.

 

 

 

VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK, SZABÁLYZÓK

 

  • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet); (The EU General Data Protection Regulation - Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete), (a továbbiakban: GDPR),
  • információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.),
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ekertv.),
  • a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény (DMtv.),
  • és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.)

 

 

A TÁJÉKOZTATÓBAN HASZNÁLATOS ALAPFOGALMAK

 

Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, címe, telefonszáma, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret –, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adat kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja. Esetünkben adatkezelőnek a Szolgáltató minősül.

Adatkezelés: az érintett által a Szolgáltató rendelkezésére bocsátott adaton végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adat további felhasználásának megakadályozása.

Adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.

Harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

Adatbiztonság: a személyes adatok jogosulatlan kezelése, így különösen megszerzése, feldolgozása, megváltoztatása és megsemmisítése elleni szervezési, technikai megoldások és eljárási szabályok összessége; az adatkezelésnek az az állapota, amelyben a kockázati tényezőket – és ezzel a fenyegetettséget – a szervezési, műszaki megoldások és intézkedések a legkisebb mértékűre csökkentik.


2018-2019 www.100evespatika.hu Minden jog fenntartva!
powered byForweb - Weboldal készítés